ű

Gartner azonosította 2015 Top10 stratégiai technológiai trendjeit

A Gartner Inc. felvázolta azt a Top10 technológiai trendet, amelyek stratégiai fontossággal bírnak a legtöbb szervezetnél 2015-ben. Az elemzők bevonásával összeállított anyag a Gartner Symposium/ITxpo keretében látott napvilágot.

2015 Top10 stratégiai technológiai trendjei
2015 Top10 stratégiai technológiai trendjei

A Gartner egy olyan stratégiai technológiai trendet határozott meg, amely nagy valószínűség szerint jelentős hatást gyakorol a szervezetekre a következő három évben. A jelentős hatással bíró tényezők között szerepel az üzleti, végfelhasználói vagy IT oldal közti zavar, a nagyobb volumenű beruházások iránti igény, illetve a kései adaptáció kockázata. Ezek a technológiák hatással lesznek a szervezet hosszú távú terveire, programjaira és kezdeményezésekre.

"Mi már azonosítottuk a Top10 technológiai trendet. A szervezetek nem engedhetik meg maguknak, hogy figyelmen kívül hagyják ezeket a stratégiai tervezési folyamatokban."- mondta David Cearley, alelnök.

Ez nem feltétlenül jelent azonos mértékű elfogadást és beruházást az összes trend kapcsán. A vállalatoknak megfontolt döntéseket kell hozniuk róluk a következő két évben." Cearley véleménye szerint a kiemelt trendek 2015 következő három téma körül forognak: a valós és a virtuális világ összeolvadása, az intelligencia teljes körű elterjedése, valamint a digitális üzletre átállás technológiai hatása.

forrás: gartner.com

Ajánlatkérés Ajánlatkérés » »
ҳ Ҵ