ű

IT / Telekom hírek

ʝ

Hogyan lehet az adatközponti folyadékhűtőket megfelelően összehasonlítani

Forrás: www.stulz.de

Ez a cikk azzal a kérdéssel foglalkozik, hogy melyik műszaki adat az, ami a gépek összehasonlítására a leginkább megfelelő és hogyan tudjuk relatív könnyedén ennek az értéknek a hitelességét megállapítani.

Miellőt neki kezdünk, tisztában kell lennünk azzal, hogy mi a fő fókuszunk. Mik a legfontosabb nézőpontok a projektünk esetében? Esetleg a beruházás (CapEx), az üzemeltetési költségek (OpEx), zajszint vagy a legegyszerűbb integrálási lehetőség a meglévő rendszerbe?... 

Tovább Tovább » »

Ǖ

Szerverhűtés: Szerverhűtők és a komfortklímák

Forrás: Stulz.com

Szerverhelyiségeket komfort célú klímákkal hűteni? Számos adatközpont-üzemeltető számára csábítóan hangzik, pedig a komfortklímákat nem technikai terek hűtésére tervezték, ezekhez precíziós klímaberendezéseket fejlesztettek ki, amik a helyiség hőmérsékletét jóval pontosabban képesek szabályozni.

Tovább Tovább » »

DIN EN 50600 - Adatközponti norma

Forrás: Stulz.com

Egy adatközpontokra vonatkozó szabvány? Hogyan is lenne ez lehetséges? Mindegyik adatközpont máshogy néz ki, az adatközpontok számtalan nagyságban, fajtában és felhasználási jelleggel léteznek. Hogyan volna lehetséges ezen a területen bármit is szabványosítani?

Másrészről: Miért is ne?  Ilyen különbözőségek mellett is lehetséges!  Alapvetően mindegyik adatközpont bizonyos hasonlóságokkal rendelkezik, melyek „szabványosíthatók”.

Tovább Tovább » »

A precíziós klimatizálás technológiájának rövid története.

Forrás: STULZ.com

A Stulz és a számítógépszobák hűtésétől a modern adatközpontok klimatizálásáig vezető út.

A precíziós klimatizálás technológiájának kezdete a korai 1970-es évektől alakult ki az egyre növekvő és szaporodó számítógépszobák hűtésével.  A ma ismert modern adatközpontok létrejöttével, a precíziós klimatizálási megoldások rendkívül szerteágazó lehetőségeivel egyre inkább elterjedt, mely folyamatban a Stulz úttörőszerepet vállalt. A legfontosabb mérföldkő a CyberAir 1, ami a világ első, már alapkivitelben is EC ventilátorokkal felszerelt precíziós klímaberendezése volt.

Tovább Tovább » »

ʟ

Alacsony zajkibocsátású hűtési rendszerek adatközpontokba

Forrás: STULZ.com

Számos előnyének köszönhetően ez a hűtési megoldás más iparágakban is járható megoldásnak bizonyul. Az adatközpontok kifejezetten magas megbízhatósági, rendelkezésre állási és energiahatékonysági elvárásokat támasztanak.

Ezek alapján nem meglepő, hogy más iparágak is előszeretettel használják ki az alacsony zajkibocsátású hűtési megoldás előnyeit. A következőkben a folyadékhűtők egy igen különleges előnyéről olvashatnak, mégpedig a folyadékhűtők különböző szektorok és projektek számára is vonzó átfogó hangszigeteléséről.

Tovább Tovább » »

ҳ Ҵ