ű

Temperált IT szerver világ – IT Klíma

IT / TELEKOM HÍREK

ʝ

Hogyan lehet az adatközponti folyadékhűtőket megfelelően összehasonlítani

Forrás: www.stulz.de

Ez a cikk azzal a kérdéssel foglalkozik, hogy melyik műszaki adat az, ami a gépek összehasonlítására a leginkább megfelelő és hogyan tudjuk relatív könnyedén ennek az értéknek a hitelességét megállapítani.

Miellőt neki kezdünk, tisztában kell lennünk azzal, hogy mi a fő fókuszunk. Mik a legfontosabb nézőpontok a projektünk esetében? Esetleg a beruházás (CapEx), az üzemeltetési költségek (OpEx), zajszint vagy a legegyszerűbb integrálási lehetőség a meglévő rendszerbe?... 

Tovább Tovább » »

Ǖ

Szerverhűtés: Szerverhűtők és a komfortklímák

Forrás: Stulz.com

Szerverhelyiségeket komfort célú klímákkal hűteni? Számos adatközpont-üzemeltető számára csábítóan hangzik, pedig a komfortklímákat nem technikai terek hűtésére tervezték, ezekhez precíziós klímaberendezéseket fejlesztettek ki, amik a helyiség hőmérsékletét jóval pontosabban képesek szabályozni.

Tovább Tovább » »

DIN EN 50600 - Adatközponti norma

Forrás: Stulz.com

Egy adatközpontokra vonatkozó szabvány? Hogyan is lenne ez lehetséges? Mindegyik adatközpont máshogy néz ki, az adatközpontok számtalan nagyságban, fajtában és felhasználási jelleggel léteznek. Hogyan volna lehetséges ezen a területen bármit is szabványosítani?

Másrészről: Miért is ne?  Ilyen különbözőségek mellett is lehetséges!  Alapvetően mindegyik adatközpont bizonyos hasonlóságokkal rendelkezik, melyek „szabványosíthatók”.

Tovább Tovább » »
ҳ Ҵ