ű

Temperált IT szerver világ – IT Klíma

IT / TELEKOM HÍREK

Ǖ

Szerverhűtés: Szerverhűtők és a komfortklímák

Forrás: Stulz.com

Szerverhelyiségeket komfort célú klímákkal hűteni? Számos adatközpont-üzemeltető számára csábítóan hangzik, pedig a komfortklímákat nem technikai terek hűtésére tervezték, ezekhez precíziós klímaberendezéseket fejlesztettek ki, amik a helyiség hőmérsékletét jóval pontosabban képesek szabályozni.

Tovább Tovább » »

DIN EN 50600 - Adatközponti norma

Forrás: Stulz.com

Egy adatközpontokra vonatkozó szabvány? Hogyan is lenne ez lehetséges? Mindegyik adatközpont máshogy néz ki, az adatközpontok számtalan nagyságban, fajtában és felhasználási jelleggel léteznek. Hogyan volna lehetséges ezen a területen bármit is szabványosítani?

Másrészről: Miért is ne?  Ilyen különbözőségek mellett is lehetséges!  Alapvetően mindegyik adatközpont bizonyos hasonlóságokkal rendelkezik, melyek „szabványosíthatók”.

Tovább Tovább » »

A precíziós klimatizálás technológiájának rövid története.

Forrás: STULZ.com

A Stulz és a számítógépszobák hűtésétől a modern adatközpontok klimatizálásáig vezető út.

A precíziós klimatizálás technológiájának kezdete a korai 1970-es évektől alakult ki az egyre növekvő és szaporodó számítógépszobák hűtésével.  A ma ismert modern adatközpontok létrejöttével, a precíziós klimatizálási megoldások rendkívül szerteágazó lehetőségeivel egyre inkább elterjedt, mely folyamatban a Stulz úttörőszerepet vállalt. A legfontosabb mérföldkő a CyberAir 1, ami a világ első, már alapkivitelben is EC ventilátorokkal felszerelt precíziós klímaberendezése volt.

Tovább Tovább » »
ҳ Ҵ