SZERVERTEREM, ADATKÖZPONT HŰTÉS KIVITELEZÉS

Nagyon fontos, hogy – néha az alacsony projekt budget vagy az időhiány ellenére is – a megfelelő szakértelemmel, szakvizsgával és releváns munkatapasztalattal rendelkező kollégák végezzék a berendezések telepítését, bekötését, beüzemelését, tesztelését, hogy a későbbiekben, az üzemeltetésre való átadás után se merüljenek fel telepítési hibákból adódó problémák.

Miután már rendelkezünk a gépészeti, villamos, gyengeáramú, illetve építészeti tervekkel, az alábbiakra érdemes fókuszálnunk:

  • A kiviteli tervek megfelelősége, ügyfél általi elfogadása, azok valóban a végleges megállapodást tartalmazzák.
  • A kiválasztott anyagok, méretek, berendezések, teljesítmények valóban megfelelnek-e a teljes életciklus alatti igényeknek. Sok esetben a gépterem működése a névleges kapacitásának töredékével indul és ekkor is meg kell tudni oldani a megbízható hűtést.
  • Az anyagbeszerzés, a berendezések szállítása, illetve a telepítés, beüzemelés, üzemeltetésre való átadás mikor, milyen ütemezéssel fog megtörténni.
  • A projekt ütemtervének véglegesítése, a kommunikációs útvonalak tisztázása.
  • A telepített berendezések rendszeres, ütemezett karbantartásának gyakoriságát a garanciaidő alatt és után.
  • A kivitelezés során a biztonságos munkavégzési feltételek, munkaterület átadás-átvétel, amely biztosítása az üzemeltetéskor is szükséges.
  • Az energiaellátási és a hűtési rendszerek redundanciaszintjeinek meghatározása, az elvárt rendelkezésre állási paraméterek figyelembe vételével.
  • A személyzet felhasználói oktatása, a felügyeleti rendszer üzeneteinek megértése, a hibabejelentés módjának megismerése, valamint a megfelelő dokumentációk, jegyzőkönyvek átadása.

A kivitelezés előkészítése már a tervezési fázisban megkezdődik. A több éves munkatapasztalatunkkal hatékonyan tudunk segíteni abban, hogy a lehetséges megoldások közös végiggondolásának eredményeként Önnél is skálázható, rugalmasan bővíthető és megfelelően monitorozható, üzemeltethető rendszerek valósuljanak meg, amelyek az átlagosnál hosszabb ideig szolgálják ki a kritikus infrastuktúrákat.

További információkért lépj velünk kapcsolatba!